Tijm Corporaal

Andor van Dijk

Oud-raadslid

Wie ben je?

Ik ben Andor van Dijk (36), raadslid voor GL Houten. Ik ben getrouwd en we hebben samen drie schatten van kinderen: twee jongens van 8 en 5, en een meisje van 3.

Wat is je achtergrond?

Na de propedeuse rechten heb ik milieukunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na mijn studie heb ik bijna 10 jaar bij diverse milieuadviesbureaus gewerkt, waarbij ik zowel overheden als bedrijven adviseerde op een breed milieugebied. Na een paar jaar als werkgroepsecretaris bij de Commissie voor de milieueffectrapportage te hebben gewerkt, ben ik nu hogeschooldocent milieukunde in Den Bosch. Naast doceren op het gebied van ruimtelijke ordening en milieurecht ben ik ook cursusleider van de deeltijdopleiding Milieu en Duurzaamheid. Ik heb me dus zowel tijdens als na mijn opleiding altijd bezig gehouden met het milieu.

Wat inspireert je?

Ik haal overal mijn inspiratie vandaan als ik om me heen kijk: verhalen van mensen die ik ontmoet, de verwondering van onze kinderen over insecten, vogels en egeltjes in de tuin, de natuur om ons heen, berichten in de media.

Wanneer en waarom ben je lid geworden van GL?

Tijdens mijn studie ben ik lid geworden, omdat GroenLinks de enige echte groene milieupartij was en is.

Wat zijn je activiteiten binnen GL?

Op dit moment ben ik raadslid voor GroenLinks Houten. In deze rol zet ik mij in voor de Houtense samenleving.

Wat zijn je persoonlijke ambities binnen GL? Wat wil je bereiken in Houten?

Mijn ambities binnen GroenLinks reiken zover als het vertrouwen van onze leden en onze kiezers mij geven. Ik heb er zin in om de komende jaren met plezier de frisse, nieuwe fractie in de gemeenteraad te leiden. Mijn ambitie voor Houten is om deze geweldige gemeente zowel boven als onder het Amsterdam Rijnkanaal en binnen en buiten de bebouwde kom nog groener (meer robuuste natuur), socialer en duurzamer (energieopwekkend) te maken.

Wat is een uitspraak die jou typeert?

Andor is een bezige bij met het (groene) hart op de juiste plaats. Hij is integer en geinteresseerd in mensen en hun drijfveren, hij is ambitieus en integer en altijd bereid om voor welk probleem dan ook een groene en duurzame oplossing te zoeken.

Contact opnemen met Andor van Dijk?

E-mail: avandijk@groenlinks.nl
Telefoon: 030 - 28 92 798