Marja Damman

Commissielid

“Wat anders moet, kan anders, als je erin gelooft, er samen voor gaat en er de schouders onder zet" Daarom GroenLinks!

Mijn wortels
Mijn "roots" liggen in een groene omgeving. Mijn wieg stond op de Veluwe. Als kind al ging ik regelmatig de natuur in. Vriendjes en vriendinnetjes van toen woonden op boerderijen in de buurt. Niets leuker natuurlijk dan, om na schooltijd bij deze kinderen op de boerderij op het erf of in het weiland met de dieren te spelen. Toen ik wat ouder werd was ik vaak in het bos te vinden. Ik besefte al snel, welke unieke kwaliteiten een bos heeft, maar zag tegelijkertijd in mijn omgeving steeds meer bos verdwijnen door oprukkende industrieterreinen. Daar moest wat aan gedaan worden.
Daarom GroenLinks!

Mijn politiek bewustzijn
Na de Veluwe ben ik in Utrecht gaan wonen en studeren. Theater, film, kunst, cultuur en historie hadden mijn grote interesse. In Utrecht ontstond ook de belangstelling voor politiek en werd ik politiek bewust. Reizen naar het buitenland maakten mij duidelijk dat er in Nederland heel veel zaken goed geregeld zijn, maar dat er op sociaal gebied, op het gebied van natuur, klimaat, kunst en cultuur nog veel moet gebeuren en veel kan verbeteren. 

In die tijd lag mijn sympathie bij de PSP (de voorloper van Groen Links). Daarna volgden vrijages met SP en D66 om uiteindelijk toch uit te komen bij Groen Links. Een partij met een sociaal en een groen hart, een partij die vooruit kijkt en geen korte termijn politiek bedrijft. Ik vind het belangrijk dat mijn stem naar een maatschappelijk betrokken partij gaat, een partij die werkelijk geeft om zijn mede-mens en niet alleen het eigen belang voorop stelt, een partij ook die zich inzet voor de leefomgeving en die zich sterk maakt voor de aanpak van het klimaatprobleem en die dit onderwerp niet schuwt, niet voor zich uitschuift en omzeilt met een "wie dan leeft, die dan zorgt" aanpak.
Daarom GroenLinks!

Mijn Houten
In verband met gezinsuitbreiding zijn mijn man en ik in 1993 op zoek gegaan naar woonruimte buiten de stad Utrecht. Houten stond, om eerlijk te zijn, niet bovenaan ons lijstje van favoriete woonplaatsen. Toch kwamen we in Houten terecht. Het bleek een prima keus. Houten was landelijk, rustig, groen en een ideale plaats om je kinderen op te laten groeien.
Er werd en wordt veel voor kinderen georganiseerd (Fladderen, kinderraad, Buitenwereld, Speelbos Nieuw Wulven, Vijfwal, theatervoorstellingen etc). Ook kan je er veilig op de fiets naar school, naar de sportclub of naar muziekles, doordat in de meeste wijken de fiets centraal staat en de auto op het tweede plan komt, zodat je als fietser nauwelijks auto's tegenkomt. Een heel belangrijke kwaliteit van Houten, het behouden waard. 
Daarom GroenLinks!

Mijn thema's
Je hebt maar één leven - dat besef ik als geen ander - daarom vind ik het heel belangrijk, dat ieder-een de kans krijgt eruit te halen wat er in zit. Daarvoor is goed onderwijs nodig, betaald werk voor iedereen, goede gezondheidszorg, een gezonde leefomgeving en toegankelijke kunst, cultuur en sport. Belangrijke voorwaarden om het leven te kunnen leven op een waardige manier en om daar ook van te kunnen genieten. Dit zijn voor mij belangrijke thema's op persoonlijk, maar vooral ook op politiek gebied. In mijn werk als basisschooldirecteur kwam ik regelmatig kinderen tegen voor wie het leven beslist niet makkelijk was. Waar mogelijk heb ik me ingezet om de problematiek op te lossen. Jammer, dat daarvoor soms hemel en aarde bewogen moest worden. Mijn leven lang denk ik al groen, eerlijk en sociaal. Het gedachtengoed van Groen Links sluit daar naadloos op aan. Ik wil de betrokken burger zijn, die in plaats van commentaar te leveren, zelf actief bijdraagt aan een be-tere leefomgeving en betere leefomstandigheden voor de inwoners van Houten.
Daarom GroenLinks!

Welkom!
GroenLinks Houten wil graag met nog meer mensen bovenstaande zaken verdedigen en uitdragen, Groen Links Houten nodigt u uit een keer kennis te komen maken. Kom gerust een keer langs bij onze fractievergadering  (meestal op maandagavond om 20.00 uur) op het gemeentehuis. Even van te voren aankondigen dat je/u komt via  marjadamman@gmail.com.
Ook kunt u mij e-mailen voor meer informatie, wanneer u wat wilt weten over een bepaald onderwerp of graag uw mening wilt geven over een bepaald thema: marjadamman@gmail.com