Banen of bezuinigen? Demonstreer mee op 30 november!

Door de economische crisis verliezen dagelijks mensen hun baan. Het kabinet blijft maar bezuinigen. Daar wordt onze economie niet sterker van. GroenLinks wil de economie een impuls geven door groene investeringen. Daarmee zorgen we voor nieuwe werkgelegenheid en brengen we een schone en groene economie dichterbij. Wij demonstreren op 30 november samen met de FNV tegen de bezuinigingen en voor investeringen. Doe mee!

Wat Nederland nu nodig heeft is duurzame werkgelegenheid. GroenLinks investeert fors in banen van de toekomst: bijvoorbeeld in schone energie en groene technologie. GroenLinks verlaagt de belastingen op werk. Zo maken we het goedkoper voor werkgevers om mensen in dienst te nemen. We betalen dat door de grootverbruikers van energie en de grote milieuvervuilers meer te laten betalen.

Net als GroenLinks wil de vakcentrale FNV investeren in mensen en de economie, en lanceert daarvoor de campagne Koopkracht en echte banen. Wij denken dat 6 miljard bezuinigen ten koste gaat van werk en we zijn daarom bij de demonstratie op 30 november in Utrecht, tegen de extra bezuinigingen van het kabinet. Kom ook in beweging en meld je aan! (ook niet-vakbondsleden kunnen gebruik maken van het door de FNV georganiseerde busvervoer. Je kunt dat aangeven op het aanmeldformulier).