Zonneënergie in Houten – doet u ook mee?

Houten doet het niet onverdienstelijk op het gebied van zonneënergie. Op daken is inmiddels ongeveer 12.3 MWp (MegaWattpiek) geïnstalleerd, wat neerkomt op ongeveer 50.000 panelen. Bij elkaar leveren deze panelen 7% van het Houtense stroomverbruik, dat is net zoveel als Windpark Houten. Op dit moment is een vergunning aangevraagd voor de bouw van drie zonnevelden in het buitengebied van elk ca. 15 ha., bij elkaar nog eens 50 MWp.

Toch moet er nog veel meer gebeuren: als Windpark Goyerbrug gebouwd is, zal dat samen met Windpark Houten kunnen voorzien in de helft van onze stroom. De rest zou kunnen komen van 8 zonnevelden. Rekenen we alles op daken als één zonneveld, dan hebben we er nu één gebouwd, drie in de pijplijn, en moeten er nog vier bijkomen.

Bij hoge uitzondering willen we daarom reclame maken voor de coöperatie Opgewekt Houten, die probeert om alle zonnepanelen die we nog nodig hebben zo snel mogelijk gelegd te krijgen. Opgewekt Houten heeft zich tot nu toe gericht op daken van (bedrijfs)gebouwen, zoals Sporthal De Wetering, maar streeft ook naar deelname in zonnevelden. Op dit moment beheert Opgewekt Houten 1.000 zonnepanelen, de ambitie is om te groeien naar 40.000 panelen in 2024. 

Voor meer informatie verwijzen we naar de website van Opgewekt Houten. Opgewekt Houten is nog op zoek naar daken en mensen die willen investeren in zonnepanelen. Dit kan al vanaf één paneel. Doet u mee?!