Onze kandidaten: Tijm Corporaal (1), David Jimmink (3) en Hilde de Groot (2)
Onze kandidaten: Tijm Corporaal (1), David Jimmink (3) en Hilde de Groot (2)

GroenLinks Houten kiest Tijm Corporaal als lijsttrekker

De Houtense afdeling van GroenLinks gaat de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 in met Tijm Corporaal als lijsttrekker en een ambitieus verkiezingsprogramma voor een groen, open en sociaal Houten. Tijm is de huidige fractievoorzitter en neemt als lijsttrekker het stokje over van fractiegenoot Andor van Dijk, die in 2010 de lijst aanvoerde. Dat werd besloten tijdens de algemene ledenvergadering op woensdag 20 november.

Fractievoorzitter Tijm Corporaal:

Het Houten waar GroenLinks voor staat, zet zich in voor een open en betrokken samenleving. Een samenleving waarin je de ruimte krijgt om te zijn wie je bent, waarin je kunt werken voor een fatsoenlijk inkomen, maar ook voldoende tijd overhoudt voor vrienden en familie. GroenLinks kiest onomwonden voor vergroening ook dichtbij, zodat we nieuwe banen scheppen en een aarde achterlaten waar onze kinderen en kleinkinderen ook nog goed kunnen leven.

Na bijna twaalf jaar voor GroenLinks Houten actief te zijn geweest in de lokale politiek, waarvan acht jaar als raadslid en vier jaar als fractievoorzitter, vindt Andor van Dijk het tijd worden voor andere dingen:

Ik heb de kandidatencommissie daarom verzocht om mij op een niet-verkiesbare plaats te zetten en ik voel me vereerd met de bijzondere plek van lijstduwer.

Graag maakt hij plaats voor andere veelbelovende politici om het GroenLinkse geluid in Houten te laten horen. Nieuw op de lijst zijn bijvoorbeeld de twee dames Hilde de Groot uit ’t Goy op plaats 2 en Willy van der Luit uit Houten, die onlangs werd geïnstalleerd als commissielid, op plaats 4. Samen met de huidige fractieleden zoals raadslid David Jimmink op plaats 3 en commissielid Dick Veldkamp op plaats 5 bevat de lijst van GroenLinks een mooie mix van ervaring en aankomend talent.