Dankzij de geluidsschermen is de overlast van het treinverkeer flink afgenomen in de Hagen
Dankzij de geluidsschermen is de overlast van het treinverkeer flink afgenomen in de Hagen

GroenLinks trekt aan de bel in wijk De Hagen

In de Houtense wijk De Hagen is het goed wonen. Dat concludeert GroenLinks na een wijkbezoek op zaterdag 18 januari. Wijkbewoners zijn tevreden dat het lawaai van het treinverkeer is afgenomen, maar de tunnelbak bij de Rondweg is een grote bron van overlast. Wilt u graag dat GroenLinks ook in uw wijk aan de bel trekt? Neem dan contact met ons op.

Zaterdagmiddag hield GroenLinks een buurtenquête in de wijk De Hagen. Voorafgaand aan het wijkbezoek verzorgde lijsttrekker Tijm Corporaal ’s morgens een korte training voor Houtense GroenLinks-leden. Daarin leerden zij hoe zij het beste met bewoners in gesprek kunnen komen.

’s Middags spraken wij in De Hagen in totaal met 38 bewoners. Opvallend is de tevredenheid over het afgenomen lawaai van treinverkeer. Door de geplaatste schermen veroorzaken nu alleen goederentreinen soms nog hinderlijke overlast. Wel een grote bron van overlast is de tunnelbak bij de Rondweg aan de Spoorhaag, vooral voor de direct aanwonenden.

Op de vraag “Waarover bent u vooral tevreden in deze buurt?” werd vooral genoemd:

  • De ligging vlak bij de centrumvoorzieningen (10x)
  • Weinig overlast in de wijk (8x)
  • De ruimtelijke opzet (7x)
  • Het groen in de wijk (5x)
  • Leuke buren, de gezelligheid in de buurt (5x)

Hebben de bewoners dan naast de aanpak van de tunnelbak niets te wensen? Toch wel. Met name het aantal speelvoorzieningen voor kinderen is naar de mening van een aantal bewoners te ver afgenomen.
Ook vraagt men zich af of het afnemende groenonderhoud de wijk op termijn niet in “verval” zal brengen, maar op dit moment maken de meeste bewoners zich daar nog geen zorgen over.
Die zorgen zijn er wel over andere ontwikkelingen in Houten. Maar hierbij is geen specifieke tendens te onderscheiden. In de bijlage leest u meer over de meningen van de bewoners.

GroenLinks op bezoek in uw wijk?

We zijn benieuwd naar uw mening over uw wijk. Wilt u graag dat GroenLinks ook in úw wijk aan de bel trekt, neem dan contact met ons op: Aleid Groothoff, telefoon: 030 – 637 2621, e-mail: aleid.groothoff@hetnet.nl.