Groene Lintjes

Op 5 juni, Wereldmilieudag, zijn, net als op zo’n 30 plaatsen elders in Nederland, ook in Houten door GroenLinks een aantal Groene Lintjes uitgedeeld.

Deze lintjes zijn uitgereikt aan mensen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor natuur en milieu. Die een inspirerende bijdrage leveren aan meer duurzaamheid in Houten. Een Groen lintje kregen opgespeld:

  • Daniël van Geest, omdat hij het initiatief nam tot de oprichting van Transition Town Houten. Hij werkt met hart en ziel voor zijn ideaal: een meer zelfvoorzienend Houten. Minder afhankelijkheid van olie; meer samen-leven. Kijkt u eens op tthouten.wordpress.com !
  • Enith de Putter, voor al haar ijveren voor het milieu; haar jarenlange activiteiten binnen de IMH (Interkerk. Milieubeweging Houten) en bijvoorbeeld de deel-auto voor mensen met een rolstoel. Ze organiseert geregeld zwerfvuilacties in haar wijk de Lobben. Ze is een inspirerend voorbeeld voor ons allemaal.
  • Gerard Krijnen, de voorzitter van de Volkstuinvereniging, voor het realiseren van het schooltuinen-project. Door dit project leren heel veel schoolkinderen omgaan met het zaaien, verzorgen en oogsten van groenten uit eigen tuin. De volgende generatie bewustmaken van de mogelijkheden die tuinieren biedt: de beste investering in de toekomst!
  • Ook Marco Harms, beleidsmedewerker milieu, krijgt een groen lintje van GroenLinks, want hij is de inspirerende kracht achter ons ambitieus milieubeleidsplan. (hij kon tot zijn spijt niet aanwezig zijn bij de uitreiking.)

Aleid Groothoff hield een toespraak en deelde de lintjes uit. Het was een zonnige en gezellige bijeenkomst op het volkstuinencomplex aan de Binnenweg.