Rust, ruimte, groen en fietsveiligheid
Rust, ruimte, groen en fietsveiligheid

GroenLinks trekt aan de bel in de Gaarden en Hoeven

Ook dit weekend was GroenLinks Houten weer actief in de wijk. Ditmaal was het de beurt aan de Gaarden en de Hoeven. Houtenaren zijn tevreden mensen, zo blijkt ook hier. Een grote meerderheid vindt het goed toeven in hun wijk. Aandachtspunten zijn onder meer de bestrating, speeltoestellen, parkeerruimte en te hard rijden, zeggen de bewoners. Wilt u dat GroenLinks ook in uw wijk aan de bel trekt? Neem dan contact met ons op.

In beide wijken worden rust, ruimte, groen, fietsveiligheid, speelplekken en de centrale ligging als pluspunten genoemd. Verbeterpunten voor de gemeente zijn volgens de bewoners het onderhoud van bestrating, vervanging of plaatsing van speeltoestellen, en parkeerruimte. In de Hoeven vindt men dat er te hard gereden wordt en wil men graag dat de gemeente ingrijpt door controle of drempels. Eveneens uit de Hoeven komt een verzoek tot 'ontstening' en meer groenonderhoud.

Tijdens onze bezoeken aan de Houtense wijken bespreken we ook graag typische GroenLinks-onderwerpen. Op onze vragen over woningisolatie, schone energie, geluidsoverlast en een schone wijk werd vaak enthousiast geantwoord. In beide wijken lijkt geluidsoverlast gelukkig geen grote rol te spelen. De overige drie onderwerpen vinden de bewoners zeker heel belangrijk. In de Hoeven vindt men de opwekking van schone energie het allerbelangrijkst, in de Gaarden strijden schone energie en woningisolatie voor de eerste plek.

In de Hoeven en de Gaarden is vrij grote bekendheid met de jaarlijkse schoonmaakactie in de buurt. Dit jaar zal dat zijn op 29 maart. Er bleek tevens een behoorlijke bereidheid om mee te doen! Het is nu aan de coördinatoren om er concrete bekendheid aan te geven in de wijken, want de meeste mensen lijken het liefst in die week te beslissen.