Het afscheid van Tijm Corporaal: een regen van verdiende complimenten

Dinsdag 6 oktober was de dag van het afscheid van de Raad voor onze fractievoorzitter Tijm Corporaal. Met weemoed laten we hem gaan. Maar uiteraard niet zonder slag of stoot! Aan het eind van de reguliere Raadsvergadering sprak de burgemeester Tijm toe. Hij had een zeer waarderend verhaal over Tijm en maakte de vergelijking met een sigarenreclame van weleer met de slogan "een tikkeltje wild, amigo". En inderdaad kennen we Tijm als een gepassioneerd Raadslid! De burgemeester neust altijd in zijn boekenkast en had ook voor Tijm twee passende boeken uitgezocht, waaronder eentje over een driedaagse werkweek.

Na deze loftuiting mochten de vertrekkende raadsleden (naast Tijm ook Gijs van Leeuwen van de SGP) zelf speechen. Tijm had een prachtig verhaal waarin hij ons allen op het hart drukte altijd de mens achter de regeling te zien, en ook altijd te kiezen voor mens, recht en natuur. Het kwam binnen. U kunt Tijms speech in de bijlage lezen.

Tijdens de nazit kwamen de speeches van de andere fracties, waaronder CU, CDA en VVD. Ook zij hadden mooie cadeaus. De griffie had een muzikaal intermezzo georganiseerd met een klein koor, waarin David Jimmink en Hilde de Groot uit volle borst meezongen. Onze bestuursvoorzitter Anouk Siegenbeek-van Heukelom had een mooie speech met een overzicht van Tijms carrière en ook Hilde de Groot nam kort het woord. Samen gaven ze Tijm het GroenLinks cadeau, een schaal van klavertjes vijf, omdat we geluk hadden met Tijm en hem ook veel geluk wensen!

We hopen Tijm natuurlijk nog veel te zien, hij is sowieso bereid tot advies van de nieuwe fractie en die is daar erg blij mee. U begrijpt, de fractie kan nu meer bemensing gebruiken! U kunt als lid persoonlijk afscheid nemen van Tijm op de najaars-ledenvergadering op 25 november 2015.