Wake bij detentiecentrum Kamp Zeist

Wake bij Kamp Zeist

Elke eerste zondag van de maand vindt er een wake plaats bij het detentiecentrum Kamp van Zeist. Ze worden gehouden zolang er in Kamp Zeist mensen zonder strafblad opgesloten worden. Helaas zijn de wakes nog steeds bitter nodig. Zondag 3 juni om 16.30 uur wordt wederom een wake gehouden. Het is de 79ste keer dat de wake plaatsvindt.

In deze week na Pinksteren staan we stil bij de vraag hoe wij omgaan met mensen die wanhopig bij ons aankloppen. Welke geest waait er door het vreemdelingenbeleid van Nederland?

Door het openen van de ventilatie luiken kunnen de gedetineerde asielzoekers goed horen dat de deelnemers aan de wake aanwezig zijn en voor hen zingen. Ook kunnen ze terug reageren. Ook zullen er wederom bloemen in het hek worden gestoken om de mensen binnen de hekken te laten weten dat er aan ze gedacht wordt.

GroenLinks Houten blijft de situatie in het detentiecentrum nauwlettend volgen. Ook zullen in september Tweede Kamerleden van GroenLinks opnieuw het detentiecentrum bezoeken en zich ter plekke op de hoogte laten stellen van de situatie.

Ook vanuit GroenLinks Houten nemen mensen deel aan de wake. We verzamelen om 15.30 uur voor het gemeentehuis in Houten, om vandaar met de fiets naar Kamp Zeist te gaan. Wie aan wil sluiten is van harte welkom!

Breng bloemen mee die in het hek gestoken kunnen worden!
Breng mensen mee!
Laat de mensen binnen weten dat we er zijn en hen niet vergeten!

Plaats
Detentiecentrum Kamp van Zeist, Richelleweg 13, Soesterberg

Route
Per auto: A28 afslag Soesterberg, richting Militair Luchtvaartmuseum
Openbaar vervoer: bus 56, halte Kampweg, 5 – 10 minuten lopen
Per fiets: beide via Kampweg in Soesterberg

Meer informatie
Lees het bijgesloten artikel dat Floris van Arkel schreef voor het voorjaarsnummer van GroenLicht, het ledenblad van GroenLinks provincie Utrecht. Het is een indringend verslag van de beklemmende situatie van de mensen die in Kamp Zeist opgesloten worden.