Brief aan de leerlingen van basisschool het Mozaïek

De fractie van GroenLinks Houten reageert op de oproep van de leerlingen van groep 4-5 van basisschool het Mozaïek, locatie De Haag. Zij roepen iedereen in de gemeente Houten op beter om te gaan met afval. Want zij willen graag een schoner milieu. Ook GroenLinks vindt een goed milieu erg belangrijk.

Houten, 12 juni 2012

Beste Leerlingen van groep 4 en 5 van basisschool het Mozaïek,
Wat zijn jullie goed bezig geweest zeg. Ontzettend bedankt voor jullie inzet.

De overheid zegt in reclamespotjes wel …. “Een beter milieu begint bij jezelf” maar jullie laten ook echt zien hoe je dat dan aanpakt.

GroenLinks is een politieke partij in Houten. Wij vinden een goed milieu ook erg belangrijk. Daarom werden we helemaal blij van jullie actie. En door er ook een brief over naar de krant te sturen worden ook andere leerlingen EN HUN OUDERS gestimuleerd. Want eigenlijk leren jullie met jullie acties anderen even hoe het moet.

In jullie brief doen jullie een oproep aan iedereen in de gemeente Houten om jullie te helpen. Heel goed. Dat is ook wel nodig, want we gooien bijvoorbeeld nog veel te veel afval op straat. En al dat afval komt uiteindelijk helaas toch in het milieu terecht. GroenLinks heeft daarom in mei in de gemeenteraad een filmpje laten zien van een man uit Amsterdam die afval opruimt. Ik geef jullie graag de link door. Dan kunnen jullie misschien in de les kijken naar deze actie. Kijk op onderstaande link: www.kleanworldwide.nl naar KLEAN, the Movie.

Er zijn op de website ook enkele andere grappige filmpjes te bekijken.

Weet je hoe ze iemand noemen die afval zomaar in de natuur weggooit?
EEN LOSER. Je verliest dan namelijk wat!

Hebben jullie trouwens het meerkoetennest gezien vlak bij het gemeentehuis. De meerkoet maakte gewoon zijn nestje tussen het afval. Niks aan de hand toch, zou je zeggen. Helaas…. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer vogels en vissen steeds meer afval in hun lijf hebben en als dat teveel wordt gaan ze helaas wel dood. Dus met jullie acties zijn jullie ook goed bezig voor de dieren.

Ik wens jullie graag heel veel leuke natuurlessen enne…. vooral doorgaan met aandacht vragen voor het milieu. Want samen kunnen we onze planeet steeds schoner maken.

Met hartverwarmende groeten namens veel Houtenaren die trots op jullie zijn!

Andor van Dijk, David Jimmink en Tijm Corporaal
Fractieleden van GroenLinks in de gemeenteraad van Houten

 

Deze brief is een antwoord op de ingezonden brief van de leerlingen van groep 4 en 5 van basisschool het Mozaïek, die op 6 juni 2012 werd geplaatst in 't Groentje (zie blz. 33)