Kiezers en campagneteam bedankt!

Tijm Corporaal, fractievoorzitter GroenLinks Houten, reageert op de verkiezingsuitslag.

Beste GroenLinks-leden, kiezers en sympathisanten, 

De verkiezingsuitslag in Houten is definitief bekend. Natuurlijk zijn we blij dat er 898 (3,1%)  Houtenaren op GroenLinks hebben gestemd. Maar vergeleken met 4 jaar geleden hebben maar liefst 1303 kiezers (4,5%) een keuze gemaakt voor een andere partij. Dat doet pijn maar we krabbelen op, kloppen het stof van ons af en gaan verder.

Campagneteam bedankt!

Aan onze lokale verkiezingscampagne heeft dit teleurstellende resultaat zeker niet gelegen. Ik zag de afgelopen weken een heel actief campagneteam met een bijzondere synergie door de combinatie van idealisme, creativiteit, enthousiasme en gedrevenheid . Zelf vond ik het ook een feestje om aan een aantal activiteiten deel te nemen. GroenLinks Houten was zichtbaar en zeker één van de meest actieve partijen. Campagneteam, heel hartelijk dank voor de inzet! 

Uitslag

Maar wat een bedroevende score. We zagen het natuurlijk al een tijdje aankomen en deze verkiezingen toonden (jammer genoeg) aan hoe belangrijk imago is voor het halen van een goed resultaat. Het kan zijn dat het gedoe rond de verkiezing van de partijleider een rol heeft gespeeld, of het Lente-akkoord, of dat duurzaamheid minder speelt door de economische crisis. Een GL-commissie gaat uitzoeken wat de oorzaak is van het verlies, al blijft het een beetje koffiedik-kijken.

Zin in de toekomst: onze idealen zijn niet veranderd

Was er te veel ruis tijdens de aanloop naar de verkiezingen, zodat GroenLinks niet in staat was om de aandacht voldoende te vestigen op de thema’s waar we voor staan? Wellicht.
Toch blijft de aandacht voor onze belangrijke thema's hard nodig. De klimaatverandering bijvoorbeeld: die houdt niet zomaar op als we er geen aandacht aan besteden. Ook zullen de mensen die een steuntje in de rug nodig hebben het niet plotseling zelf kunnen.

Als partij past ons nu enige bescheidenheid. Die bescheidenheid hoef je echter niet te verwachten als het gaat om de inzet voor onze idealen. We hebben de verkiezingen misschien verloren maar er blijft een wereld te winnen! De volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn in 2014. Ik ben nu al benieuwd hoeveel Houtenaren  GroenLinks dan zullen steunen en stemmen. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om het GroenLinkse geluid te blijven laten horen voor een duurzamer en socialer Nederland, te beginnen in Houten!

Doe mee

Als u onderweg naar 2014 wilt helpen bouwen aan een sterk lokaal GroenLinks geluid, neem dan gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via een mail naar fractie-houten@groenlinks.nl.

Met vriendelijke groet,

Tijm Corporaal
Fractievoorzitter GroenLinks Houten