Landbouw en voedsel

GroenLinks vindt de gezondheid van mens en natuur belangrijk. Daarom moedigen wij biologische teelt aan, stimuleren wij streekproducten en willen wij meer ruimte voor het zelf verbouwen van voedsel.

GroenLinks moedigt biologische teelt zoveel mogelijk aan. Biologische landbouw, veeteelt en kwekerijen hebben positieve effecten op het milieu en de natuur.

Wij stimuleren initiatieven die de verkoop van streekproducten uit Houten en omliggende gebieden bevorderen. Zo voorkomen we onnodig transport van voedsel en realiseren we minder vervuiling en meer betrokkenheid bij lokaal geproduceerd voedsel.

GroenLinks wil in de openbare ruimte meer plaatsen voor buurtmoestuinen, volkstuinen en vruchtbomen. We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zien en ervaren waar ons voedsel vandaan komt. Lege plekken die binnen de Rondweg langdurig niet worden gebruikt, zijn hier geschikt voor.

GroenLinks staat voor een buitengebied met een schone bodem en stimuleert ondernemers om duurzaam te innoveren en gebruik te maken van de modernste technieken in duurzame gewasbescherming. Op die manier worden het milieu en de leefomgeving zo min mogelijk belast.