Tijm Corporaal

Lineke Roseboom

Secretaris

“Het doel van de staat is derhalve in werkelijkheid de vrijheid.” - Spinoza, filosoof, 1632 - 1677

Groot gegroeid in een orthodox nest wéét ik welke verstrekkende consequenties het leven vanuit een ideologische religie kan hebben, ook voor de samenleving. Mede daardoor geloof ik nu in een leven vóór de dood, in eigen verantwoordelijkheid voor eigen ontwikkeling, liefst in een vrije maatschappij.

Eind jaren '60 ben ik actief geworden binnen de Amsterdamse-jongeren-actie-groepen homoseksualiteit. Daarna binnen de homo-en lesbogroep van de onderwijsvakbond. Begin ‘70 werd ik openlijk lesbisch in het voortgezet onderwijs. Iets wat me veel opgeleverd én veel gekost heeft. Nog niet zó lang geleden was ik lid van de landelijke werkgroep RozeLinks. PSP/GroenLinks en het COC lopen als een rode draad door mijn leven. De jaartallen die hier bij horen ben ik allang kwijt geraakt.

De thema’s die mij bezig houden zijn discriminatie en ideologie. Hoe krijg je het voor elkaar dat ‘blank, man, heteroseksueel’ – in die volgorde – zich niet meer superieur voelt en het ook niet is? Mede als partner van een Arubaanse vrouw zijn belangrijke vragen voor mij: Hoe organiseer je zelfbeschikking en gelijkwaardigheid voor élk individu? Hoe bereik je een samenleving waarin een burger zich voor zichzelf, de ander én de leefomgeving verantwoordelijk voelt?

Op dit moment lever ik een bescheiden bijdrage aan GroenLinks Houten, omdat ik in mijn ‘seniorentijd’ mee wil werken aan een vrije, sociale en duurzame samenleving dicht bij huis.

Tjonge jonge.....roep ik vaak, maar goed dat we GroenLinks nog hebben!

Contact opnemen met Lineke Roseboom?
Telefoon: 030 - 63 62 190
E-mail: lroseboom@groenlinks.nl