Hilde de Groot

Fractievoorzitter

“Ik voel rood en ik denk groen: óp naar een duurzame lokale economie die voldoende banen schept.”

Fijn dat u op de site van GroenLinks Houten kijkt! Ik ben Hilde de Groot en woon sinds 2010 met veel plezier in 't Goy. Oorspronkelijk kom ik uit het Noorden, en ik ben via Groningen, Afrika en Amsterdam in de gemeente Houten terecht gekomen. Ik kom uit een sociaal en politiek bewust gezin. Mijn vader was actief voor de PvdA en gaf Nederlandse les in het asielzoekerscentrum. Mijn moeder was coördinator van vele collectes in het dorp.

Geïnteresseerd in andere culturen ben ik geschiedenis gaan studeren, waarbij ik mij specialiseerde in niet-Westerse landen. Daarna heb ik een tweede Masterstudie gedaan op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Na mijn studies heb ik enige tijd in Afrika gewerkt voor onder andere het Rode Kruis. Terug in Nederland heb ik verder gewerkt in deze sector op het gebied van het Midden-Oosten en later economie & klimaat.

Rechtvaardigheid en gelijkheid zijn voor mij belangrijke principes. We moeten het samen redden op deze wereld, en daarbij hoort voor mij dat je omkijkt naar mensen die het minder goed hebben, op welk gebied dan ook. Daarnaast zet ik me graag in voor onze prachtige natuur. Het klimaatprobleem is iets waar we met z'n allen zeker iets aan kunnen doen, op grote en kleine schaal. Ook is dierenwelzijn voor mij absoluut een speerpunt. Door zorg te dragen voor onze omgeving, behouden we een zonnige toekomst voor onze kinderen.

Ik ben jaren geleden lid geworden van GroenLinks, omdat dit wat mij betreft de enige partij is die Groen en Links écht combineert. Een heldere sociale agenda met een uniek groen profiel. Daarmee bieden we een duurzame toekomstvisie voor ons allemaal, en houden we daarbij rekening met de aarde en al haar bewoners.

In de gemeenteraad kan GroenLinks verschil maken door van Houten een gemeente te maken waar ondernemerschap innovatief, groen en duurzaam ingevuld wordt. Dat is de toekomst én het biedt nieuwe banen. Houten is op vele manieren al heel aardig op weg, maar het kan nog veel beter als het gaat om duurzaamheid. Ook het sociale beleid kan beter, en dit kunnen we onder andere vormgeven in de komende gemeentetaak met betrekking tot de jeugdzorg. Kortom, GroenLinks is zeker de moeite waard om me voor in te zetten, en natuurlijk willen we graag dat u voor GroenLinks kiest!

Wilt u meer weten, een vraag stellen of uw mening geven over een specifiek onderwerp: heel graag! U kunt mij bereiken via hdegroot@groenlinks.nl en ook op Twitter: @hildedegroot1