Hilde de Groot

Hilde de Groot

Wethouder

Ik voel rood en ik denk groen: naar elkaar omzien en onze planeet leefbaar houden.

Hilde de Groot is wethouder duurzaamheid, buitengebied, volkshuisvesting en dierenwelzijn.

Hilde de Groot uit ’t Goy. Ik word blij van lekker buiten zijn met onze dieren. Ook ga ik graag naar musea en concerten.

Rechtvaardigheid en gelijkheid zijn voor mij leidende principes. We moeten het samen redden op deze wereld, en daarbij hoort voor mij dat je omkijkt naar mensen die het minder goed hebben. GroenLinks gaat niet uit van de sterkste schakel, maar van de kracht van het geheel.

Daarnaast voel ik een grote urgentie om het klimaatprobleem ook in Houten aan te pakken. Ik vind het onbegrijpelijk dat er tot op heden wereldwijd zo laconiek met dit enorme probleem wordt omgesprongen. We zullen nu stappen moeten zetten willen we het nog leefbaar houden voor onze kinderen.

Op dit moment heb ik vooral het 'groene' van GroenLinks in mijn portefeuille: de ruimtelijke agenda. Daarnaast doe ik vanwege mijn achtergrond ook de vluchtelingen problematiek en economische zaken. Deze portefeuille ligt me goed en heb ik mijn eerste raadsperiode 2014-2018 met veel plezier gedaan. Sinds 2016 ben ik fractievoorzitter en in 2018 lijsttrekker, waardoor ik samen met een team constructief werk kan maken van onze idealen: wat een fantastische baan!

Wilt u meer weten, een vraag stellen of uw mening geven over een specifiek onderwerp: heel graag! U kunt mij bereiken via hdegroot@groenlinks.nl en ook op Twitter: @hildedegroot1