21 september 2010 - Burgemeester Lamers ontvangt ter ere van de Internationale Dag van de Vrede de vredesvlag

Afscheid burgemeester Lamers

Op donderdag 29 november jl. namen we afscheid van burgemeester Cor Lamers, die naar Schiedam vertrekt. Tijdens de laatste bijeenkomst met de burgemeester werd op feestelijke wijze afscheid genomen. Fractievoorzitter Tijm Corporaal riep hem op om in zijn nieuwe woonplaats Schiedam de internationale vredesvlag wél te laten wapperen op 21 september.

Cor Lamers was zeker niet altijd gemakkelijk in de omgang, maar als burgemeester heeft hij de gemeente Houten op een zeer goede wijze vertegenwoordigd en veel voor onze gemeente bereikt.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst met raads- en collegeleden wees Tijm Corporaal erop dat hij sommige zaken ook niet voor elkaar heeft gekregen. Zo werd het college van B&W op 21 september 2010 de internationale vredesvlag aangeboden met als opdracht om deze voortaan jaarlijks op de door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Dag van de Vrede van het gemeentehuis te laten wapperen. Het doel hiervan is op deze wijze wereldwijd aandacht te vragen voor wapenstilstand en geweldloosheid.

In Houten heeft het College van B&W besloten de vlag – die sinds 2010 kant en klaar in de kast ligt -  op 21 september niet op te hangen. Helaas, want meer dan 60 andere Nederlandse gemeenten, waaronder Bunnik vlaggen op 21 september wel.

Tijm riep de burgemeester op dit in zijn nieuwe woonplaats Schiedam toch te veranderen. Bij het afscheid overhandigde hij de burgemeester daarnaast een foto ter herinnering aan het overhandigen van de vlag. Hij deed dat op ludieke wijze, door te verkondigen dat het ook de mooiste foto is van Cor Lamers tijdens zijn ambtsperiode. De burgemeester staat er immers prachtig op… achter de vlag!

GroenLinks gaat natuurlijk zijn best doen om de vlag de komende jaren wel te laten wapperen.