Andor van Dijk zonne-energieleverancier

Het verkrijgen van SDE-subsidie, het aanvragen van offertes voor de panelen, het contact met de netbeheerder en het invullen van de formulieren van CertiQ? Wat een gedoe zeg!

En toch is gelukt! Na 2 1/2 jaar hebben wij eindelijk 6 zonnepanelen van 195 Wattpiek per stuk (goed voor zo'n 1000 tot 1200 kW/h per jaar; dit is bijna 1/3 van een gemiddeld jaarverbruik). Gisteren zijn de panelen geïnstalleerd (zie foto), vandaag is door de energienetbeheerder de brutoproductiemeter geplaatst en vandaag heb ik me bij CertiQ als energieproducent aangemeld.

Wisten jullie dat het plaatsen van een brutoproductiemeter € 94,- kost (de installateur is er nog geen 10 minuten mee bezig) en dat het huren van de meter jaarlijks nog eens € 30,- kost? Je moet er dan al behoorlijk wat kW/h voor opwekken om alleen al uit de kosten te komen. Gelukkig hebben we nog zo'n ouderwetse draaischijfmeter voor de energielevering. Deze meter draait bij onze productie terug, zodat we voor de levering van onze energie aan het net geen nieuwe slimme meter nodig hebben.

Al met al genieten wij nu al van onze energiemeter die lekker terugdraait als de zon schijnt.