Alleen samen komen we door de coronacrisis. Een uitstekende oproep van ons kabinet. Maar hoe ziet dat er in de Houtense praktijk uit?

In eerste instantie was de Voedselbank vorige week een actie van plan om producten te laten inleveren op hun locatie. Doordat er op dit moment geen acties bij de supermarkt kunnen plaatsvinden, leek dat een goed idee. Vanwege de Coronamaatregelen ging dit toch niet door en werden inwoners gevraagd om te doneren. Maar lukt dat ook? Komt er wel genoeg binnen? 

In de fractie van GroenLinks Houten maakten we ons zorgen. Deze week polste ons raadslid Gerry Engels daarom de situatie bij de Voedselbank.

Eén van de bestuursleden van de Voedselbank, Philippine Bronkhorst, vertelde haar dat de Voedselbank de crisis tot nu toe goed het hoofd weet te bieden. Het gaat momenteel goed met de voedselbank. De werkwijze is omgegooid in verband met het coronavirus. De pakketten worden thuis bij de voordeur afgeleverd. Er zijn voldoende vrijwilligers. En er komen gelukkig mooie donaties binnen van inwoners en ook een kerkelijke instelling gaf ruimhartig steun. Erg fijn. Daarvan kunnen langer houdbare producten gekocht worden, want daar bestaat vooral behoefte aan. 

Graag maakt GroenLinks langs deze weg alle vrijwilligers en mantelzorgers in Houten een compliment voor hun inzet. Deze week speciaal voor de Voedselbank die zich sterk maakt, zodat ook mensen die hulp van de Voedselbank nodig hebben  de crisis zo goed mogelijk kunnen doorkomen. Wilt u meer weten over de wijze waarop u de Voedselbank kan ondersteunen? Klink dan hier.   https://www.voedselbankhouten.nl/

Steun hen, juist nu!