Felicitaties voor oudste lid GL Houten

Wyp Bonthuis 90 jaar

Op 11 juli jl. werd het oudste lid in Houten 90 jaar! Wyp Bonthuis, GroenLinkser van de eerste orde (en daarvoor vanaf de start PPR lid, en daarvoor KVP) bereikte deze mooie leeftijd en dat lieten we niet ongemerkt voorbij gaan. Onze voorzitter Anouk Siegenbeek van Heukelom is hem als verrassing persoonlijk gaan feliciteren en overhandigde namens de afdeling een toepasselijke groen-rode plant.

Ook schreef voormalig stadsdichteres Maria van de Looverbosch een gedicht speciaal voor hem, wat zij samen met oud-raadslid Aleid Groothoff kwam voordragen.  Dochter Wieke Bonthuis (niet geheel toevallig nu voorzitter van GroenLinks in Breda) vertelt dat ze door haar vader kennis maakte met de politiek: “Dankzij mijn vader heb ik het campaignen met de paplepel ingegoten gekregen. Affiches plakken in de hele regio deden we als gezin. Hij is ook een tijdje lid geweest van een van de raadscommissies en altijd zeer betrokken geweest bij de lokale afdeling. GL-vergaderingen werden ooit bij ons thuis gehouden.”

De 90-jarige Wyp was erg verrast en voelde zich zeer gevleid door dit spontane bezoek. Op de cadeautafel lagen onder meer de boeken van Bas Eykhout en Femke Halsema, waarbij hij vertelde dat hij de politiek nog steeds volgt en grote dingen verwacht van Jesse Klaver. Ook lokaal is hij nog steeds geïnteresseerd in de gang van zaken, en probeert met zijn nieuwe smartphone alle ontwikkelingen goed bij te houden.

Wij vonden het bezoek ook erg gezellig en wensen Wyp nog vele jaren in geluk en gezondheid!