Geslaagde nieuwjaarsontmoeting met nieuwkomers

Op zaterdag 5 januari vond voor de tweede keer een nieuwjaarsreceptie plaats, speciaal ook voor de nieuwe Nederlanders. Een van de motoren achter de totstandkoming van deze bijeenkomst is oud-GroenLinks raadslid Aleid Groothoff. GroenLinks, dat zich het afgelopen jaar sterk gemaakt heeft om de begeleiding van nieuwkomers voort te zetten, was blij met deze ontmoeting en de goede opkomst.

Op zaterdag 5 januari jl vond voor de tweede keer een nieuwjaarsreceptie plaats, speciaal ook voor de nieuwe Nederlanders. Vorig jaar werd deze bijeenkomst door SPIN (Stichting Participatie en Integratie Nieuwkomers) georganiseerd in samenwerking met de Protestantse Gemeente Houten en de rooms-katholieke kerk, en natuurlijk veel vrijwilligers die nieuwkomers begeleiden.

Een van de motoren voor de totstandkoming van deze bijeenkomst is het oud-GroenLinks raadslid Aleid Groothoff. Dit jaar hebben vooral de twee kerken het initiatief genomen voor de bijeenkomst, omdat SPIN deze bijeenkomst niet meer kon organiseren.

GroenLinks heeft zich het afgelopen jaar sterk gemaakt voor het voortzetten van de begeleiding van nieuwkomers. Daarom waren we ook blij met deze ontmoeting en de goede opkomst.

De activiteiten voor nieuwe Nederlanders zullen het komende jaar verder worden voortgezet in samenwerking met VanHouten&co. We hopen dat dit leidt tot veelvuldige contacten met de nieuwkomers, want als je nieuw bent in een nog vreemd land, dan is het belangrijk de taalbarrière zo snel mogelijk te overwinnen.

De bedoeling van de bijeenkomst was om het contact bevorderen tussen Nederlanders en nieuwe Nederlanders. Er waren veel lekkere hapjes voorbereid uit allerlei culturele keukens. Het was een hartverwarmende en kleurrijke bijeenkomst. Anja Tekelenburg zei er het volgende over:

De vrouwen die ik sprak raakten mij op de een of andere manier, door hun kracht, hun moed en soms ook de pijn achter de lach, die slechts zichtbaar is bij echt kijken.

Ze maakte er ook het volgende gedicht over:

Vrouwen in hun kracht
passie vol bescheiden grootsheid
een tijd van komen
gaan en opstaan
zo beleven
samenleven, vragen naar hem haar
vanuit respect en liefde
voor de mensen
zo wil ik zijn

Namens de fractie,
Tijm Corporaal en Anja Tekelenburg