De buitenmuur is gemaakt van duurzaam afvalhout

GroenLinks blij met opening duurzame kringloopwinkel

Op zaterdag 2 juni vond in Houten de Duurzaamheidsdag plaats. Het was ontzettend leuk om te zien dat op veel plaatsen zoveel positieve reclame gemaakt werd voor duurzame ontwikkeling. GroenLinks is natuurlijk erg blij met al deze enthousiaste inspanningen. Een van de hoogtepunten was voor GroenLinks de opening van de nieuwe Kringloopwinkel.

GroenLinks heeft zich onder leiding van Aleid Groothoff, Jan Koudijs en Andor van Dijk altijd sterk gemaakt voor de komst van een volwaardig kringloopcentrum. We zijn ontzettend blij dat er nu zo’n mooi gebouw is neergezet.

In de afgelopen jaren was het niet altijd gemakkelijk om door te zetten. Er waren fracties die bij duurzaamheid alleen dachten aan het woord duur en dus een kringloopcentrum wilden weren. Gelukkig heeft een meerderheid in de gemeenteraad de plannen steeds gesteund en kon wethouder Van Liere de duurzame kringloopwinkel nu met een heel positief verhaal openen.

We wensen de exploitanten een succesvolle toekomst toe en roepen natuurlijk alle Houtenaren op om bij het afscheid nemen van  hun “overtollige” inboedel toch vooral te denken aan onze kringloopwinkel. En…. voor alle inwoners. Neem vooral binnenkort eens een kijkje in de nieuwe Kringloopwinkel. Het is een prachtige winkel geworden met een hele mooie duurzame vormgeving.

Duurzaam hergebruik

Wanneer u uw oude herbruikbare spullen inlevert bij de Kringloopwinkel, helpt u afval te voorkomen. U kunt er ook oud ijzer en elektrische apparaten inleveren. Hele en verkoopbare kringloopgoederen worden in de Kringloopwinkel verkocht. De medewerkers kijken ook of elektrische apparaten nog te repareren zijn. Als dit het geval is, worden ze verkocht in de Kringloopwinkel. Niet te repareren elektrische apparaten worden naar een bedrijf gestuurd om te hergebruiken.

Zo krijgen spullen een tweede leven! Dat spaart het milieu omdat er minder afval verbrand hoeft te worden. Bovendien levert het werk op, dat onder andere wordt verzet door mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Energiezuinig gebouw

Het nieuwe gebouw van de Kringloopwinkel is een bijzonder energiezuinig gebouw. Bij de bouw zijn tweedehands materialen gebruikt zoals betonnen platen en sloophout. Door de toepassing van warmte- en koudeopslag is de energielast minimaal. Dankzij een bijzonder systeem van buizen en spiegels komt er meer daglicht binnen, wat verlichting bespaart.

Meer informatie

De nieuwe kringloopwinkel is gevestigd aan De Brug 13A, direct naast het Afvalscheidingsstation. Vanaf dinsdag 5 juni kunnen inwoners van Houten er terecht voor het wegbrengen en kopen van tweedehandsgoederen en kleding.

De winkel is zes dagen per week geopend. Het assortiment bestaat uit meubels van modern tot klassiek, kleding, curiosa, babyartikelen, computers, elektronica, witgoed en boeken.

Bel gratis, met de afhaal- en bezorglijn: 0800 - 5 74 64 54 of meldt het via www.kringloop.nl. De kringloopgoederen, elektrische apparaten en oud ijzer worden dan bij u opgehaald.