Wouter de Jong

GroenLinks blij met voordracht burgemeester

GroenLinks Houten feliciteert oud CU-wethouder Wouter de Jong met zijn voordracht als burgemeester van Houten. We zien met vertrouwen uit naar een duurzame samenwerking op weg naar een groener en socialer Houten.

Gemeenteraad beveelt Wouter de Jong aan als burgemeester van Houten

dinsdag, 28 mei 2013

De Gemeenteraad van Houten beveelt de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan om de heer W.M. (Wouter) de Jong voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Houten. Dat is de uitkomst van de  raadsvergadering op dinsdag 28 mei 2013. De gemeenteraad volgt daarmee het voorstel van de vertrouwenscommissie.

Wouter de Jong (53) is momenteel directeur van adviesbureau Necker van Naem en was van 2008 tot 2011 Gedeputeerde namens de CU in de Provincie Utrecht. Hier had hij onder andere wonen, duurzaamheid en strategie in zijn portefeuille. De Houtense politiek is geen onbekend terrein voor Wouter de Jong: van 2002 tot 2008 was hij wethouder in de gemeente Houten en daarbij onder meer verantwoordelijk voor sociale zaken, volkshuisvesting, milieu, regionale samenwerking en centrumontwikkeling. Wouter de Jong is getrouwd, heeft vijf kinderen en woont in Houten.

Met deze aanbeveling door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de raad zal de Minister een voordracht doen waarna de benoeming bij Koninklijk Besluit zal volgen. De heer De Jong wordt naar verwachting als burgemeester van de gemeente Houten geïnstalleerd tijdens de buitengewone raadsvergadering op dinsdag 2 juli 2013.

Bron: Gemeente Houten