Ook GroenLinks Houten is vertegenwoordigd op de manifestatie tegen bezuinigingen in de thuiszorg - Amsterdam Oosterpark, 8 juni 2013

GroenLinks Houten bij manifestatie tegen bezuinigingen in de thuiszorg

Tijdens de manifestatie in het Amsterdamse Oosterpark op zaterdag 8 juni riepen in totaal 5000 mensen uit de (thuis)zorg en mensen die de zorg een warm hart toedragen: Handen thuis Rutte! GroenLinks steunt de acties van thuiszorgmedewerkers tegen de kabinetsplannen en voor kwalitatief goede thuiszorg. Ook GroenLinks Houten was bij de manifestatie vertegenwoordigd.

Tweede Kamerlid Linda Voortman:

De bezuinigingsplannen zetten de kwaliteit en het voortbestaan van de thuiszorg onder druk.

Door deze slecht doordachte bezuinigingen dreigen 50.000 thuiszorgmedewerkers hun baan te verliezen en zullen bijna 170.000 cliënten hun thuiszorg verliezen. GroenLinks vindt dit onacceptabel.

Iedereen moet op goede thuiszorg kunnen rekenen, nu en in de toekomst. Het is belangrijk dat mensen die in de thuiszorg werken dat met veel plezier en voldoende collega’s kunnen blijven doen.

Voor GroenLinks staat voorop dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten kunnen blijven wonen en zoveel mogelijk zelf de regie over hun zorg kunnen voeren. Dat kan alleen met goede thuiszorg en voldoende thuiszorgmedewerkers.

Door de kabinetsplannen, waarbij flink op de zorg bezuinigd wordt, staan de kwaliteit en het voortbestaan van de thuiszorg erg onder druk. Mensen zullen eerder in een instelling terecht komen en daardoor juist duurdere zorg nodig hebben. Als de plannen doorgaan, verdwijnen er bovendien duizenden banen in de zorg. Deze bezuinigingen werken alleen maar averechts.

Linda Voortman:

Om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden zijn bezuinigingen nodig. Bezuinigen is niet moeilijk, maar je moet wel de juiste keuzes maken. Wij kiezen ervoor om de meest kwetsbaren onder ons te ontzien. Laten we het daarom halen bij de managers, de medisch specialisten en de farmaceutische industrie.

Samen staan we sterker en kunnen we het beleid beïnvloeden. Daarom steunt GroenLinks de acties van thuiszorgmedewerkers tegen de kabinetsplannen en voor kwalitatief goede thuiszorg.

Meer informatie: actiesite van Abvakabo FNV