GroenLinks Houten houdt van OV-reizigers

Op Valentijnsdag, maandag 14 februari, heeft GroenLinks Houten valentijnskaarten uitgedeeld op station Houten Centrum en Castellum. Daarnaast kreeg iedere passagier een huis gebakken hart-koekje. Met de actie wilde GroenLinks de trouwe OV-reiziger een hart onder de riem steken en tegelijkertijd aandacht vragen voor de positie van het openbaar vervoer.

Als het aan dit kabinet ligt wordt er flink bezuinigd op het openbaar vervoer. Een greep uit de maatregelen: Er wordt flink gesneden in het budget dat decentrale overheden ontvangen voor het stads- en streekvervoer. Dat zal leiden tot verschraling van de dienstregeling en/ of duurdere kaartjes. Ook bezuinigt het kabinet honderden miljoenen op het spoor om het geld te stoppen in wegen. Er komt geen kilometerheffing.

GroenLinks wil juist investeren in extra spoorcapaciteit (bijvoorbeeld de lijn Almere-Utrecht-Breda via Houten-west, de zogenaamde AUB-lijn), goede busverbindingen en modern en comfortabel openbaar vervoer zoals lightrail en trams. Een dichtbevolkt land vraagt om goed openbaar vervoer. Hoe meer mensen op dezelfde route, hoe efficiƫnter het openbaar vervoer kan zijn. Extra asfalt leidt uiteindelijk vooral tot extra verkeer en levert op termijn alleen maar extra files op. Files laten zich alleen met een kilometerheffing bestrijden. GroenLinks wil het openbaar vervoer verbeteren en zo alternatieven voor het autoverkeer stimuleren. Reizigers in het openbaar vervoer dragen bij aan bereikbaarheid en een beter milieu. Daarom staken we op Valentijnsdag de reiziger een hart onder de riem.

Niet alleen in Houten werd deze actie uitgevoerd, ook in 67 andere gemeenten zijn OV-reizigers door GroenLinks in het zonnetje gezet!