1 september - De Activiteitenmarkt trekt ook jonge bezoekers

GroenLinks op de Activiteitenmarkt: SAP voor iedereen!

Het zonnetje scheen, de kraam zag er prachtig en herkenbaar uit en we stonden op een prominente plek: alles zat mee op de activiteitenmarkt afgelopen zaterdag 1 september.

SAP voor iedereen!

Onder het motto ‘SAP voor iedereen’ maakten we duidelijk dat wat ons betreft een stem op Jolande Sap de beste keuze was voor een eerlijker en socialer Nederland. De rode en groene limonade (‘sap’)  in de kraam vonden gretig aftrek, want van wandelen over een drukke en warme markt krijg je dorst!

Vooral de kinderen kwamen graag een glaasje drinken, waarbij we meteen een goed moment hadden om met de ouders een gesprekje aan te knopen. De onvermijdelijke opmerkingen gehoord over de Kunduz-missie en de ‘affaire Dibi’, maar gelukkig ook over andere standpunten. Het verkiezingsprogramma was gewild want veel mensen twijfelden nog. Op een gegeven moment klonk uit de kraam: ‘Tja, als je het écht niet meer weet, stem dàn gewoon op GroenLinks!’

Wat deden we nog meer

Anja haalde bijvoorbeeld als ‘menselijke boom’ groene wensen voor Nederland op, die we aan de waslijn in de kraam ophingen. Ruim 50 mensen namen de moeite om hun groene wens op te schrijven. De handtekeninglijsten voor de petitie van gratis drinkwater in de Horeca waren aan het eind van de dag gevuld met ruim 35 handtekeningen. Tijm liep 3 keer een rondje over de markt als zwerfvuilraper, en verder hebben we uiteraard veel folders uitgedeeld. Al met al waren we goed zichtbaar. Het campagneteam heeft het ervaren als een leuke en zinvolle dag!