Eerder op de dag hielpen we een handje bij de bouw van het amfitheater aan de Slinger
Eerder op de dag hielpen we een handje bij de bouw van het amfitheater aan de Slinger

GroenLinks trekt aan de bel op het Rond

Afgelopen zaterdag trok het GroenLinks-team er weer op uit om uw mening te peilen over het wonen in Houten. Deze keer spraken we mensen op Het Rond. De overgrote meerderheid is tevreden over hun wijk. Uiteraard kwamen er ook zaken aan bod die voor verbetering vatbaar zijn, zoals onze omgang met afval en de 30 km-zones. Wilt u dat GroenLinks ook in uw wijk aan de bel trekt? Neem dan contact met ons op.

Het is goed te horen dat de overgrote meerderheid van de mensen die we zaterdag spraken, tevreden tot zeer tevreden is over hun wijk. Veelgenoemde pluspunten van Houten zijn de rust, de ruimte, het mooie groen en de bereikbaarheid van de voorzieningen, zoals winkels en het openbaar vervoer. De Houtenaar wil graag nog meer groen! Dat standpunt onderschrijft GroenLinks natuurlijk van harte.

Andere genoemde verbeterpunten voor de gemeente waren de omgang met afval, hondenpoep en boomwortels onder de stoepen. Ook het handhaven van de 30 km-zones vindt men belangrijk. We kregen tevens een nuttige suggestie om een bus de Rondweg rond te laten rijden en bij elke wijkingang te stoppen.

Wij vroegen ook naar drie speerpunten van GroenLinks: investeren in schone energie, betaalbare zorg voor iedereen en stimuleren van werkgelegenheid. De ondervraagden waren het roerend eens met het belang van deze speerpunten. Een meerderheid vond betaalbare zorg de belangrijkste.

Ten slotte vroegen wij degenen die wij spraken naar hun mening over kunst en cultuur in Houten. De meerderheid vond dit belangrijk en vrijwel iedereen vond dat er niet nog meer gekort moest worden. We hebben alle ondervraagden gewezen op de Cultuurwijzer en de lokale stemwijer Houten Kiest.

Wij danken iedereen voor de medewerking en wie weet trekken we volgende week bij u aan de bel!