GroenLinks wil Schoneveld behouden

Al sinds oktober houdt het kapotte dak van cultuurhuis Schoneveld de gemoederen bezig. Deze week oordeelde het college dat een definitief besluit pas na de verkiezingen genomen zal worden. Door een constructiefout en een failliete aannemer, moet de gemeente zélf voor de kosten opdraaien van de reparatie.

Voorlopige schattingen stellen dit verlies op anderhalf miljoen. De exacte cijfers zijn echter nog niet duidelijk, daarvoor moet meer onderzocht worden. 

GroenLinks is voor het behoud van de functie van cultuurhuis Schoneveld en vindt het daarom prima dat het collegebesluit om de uiteindelijke beslissing over de verkiezingen te tillen, geagendeerd wordt om door de gemeenteraad besproken te worden. Logischerwijs kan een definitief besluit nu nog niet genomen worden, immers de exacte cijfers zijn nog niet bekend. Het college had echter al in een eerder stadium meer regie kunnen laten zien door in te zetten op reparatie in plaats van sloop. Sloop betekent het verlies van een inspirerend cultuurhuis dat je niet zomaar elders kunt huisvesten. De meeste politieke partijen lijken voor reparatie te zijn.

GroenLinks kijkt uit naar meer onderzoek betreffende de exacte kosten, waarbij moderne dakfuncties als energieopwekking door zonnepanelen wordt meegenomen. Ook is GroenLinks geinteresseerd in opties voor beperkte nieuwbouw rondom het pand.

Meer lezen? Dat kan bij RTV Utrecht