GroenLinks wil steiger Imkersplas behouden

Het dek van de steiger is in slechte staat, maar de fundering is nog prima. De gemeente Houten wil de steiger slopen. GroenLinks verzet zich daartegen, samen met verontwaardigde bewoners en Inwonerspartij Houten. De steiger ligt niet alleen prachtig aan het viswater en het zandstrandje, hij wordt ook veel gebruikt. Niet in de laatste plaats door de ligging aan het manifestatieterrein.

De laatste maand is er veel ophef ontstaan over de mooie steiger in de Imkersplas. Het dek van die steiger is in slechte staat. De fundering is echter nog prima.

De steiger maakt onderdeel uit van de Openbare Ruimte. De gemeente Houten heeft hiervoor een onderhoudsfonds (het BOR). Hoewel onderhoud gewoon betaald moet kunnen worden uit het BOR, wil portefeuillehouder Kees van Dalen de steiger toch slopen. Onderhoud zou 25 duizend euro kosten.

Samen met verontwaardigde bewoners en Inwonerspartij Houten verzet GroenLinks zich tegen de sloop van deze steiger. De wethouder heeft ons gewaarschuwd snel te handelen, want men wil op korte termijn overgaan tot sloop. GroenLinks heeft na overleg met de bewoners de wethouder daarom formeel gevraagd te wachten met de sloop tot na de gemeenteraadsvergadering van december a.s.

De steiger ligt niet alleen prachtig aan het viswater en het zandstrandje, hij wordt ook veel gebruikt. Niet in de laatste plaats door de ligging aan het manifestatieterrein.