Gerry Engels

Ik zeg DOEN!

GroenLinks behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vijf zetels. We gingen deelnemen aan de coalitie en Hilde de Groot werd de nieuwe wethouder. Hierdoor kwam er een zetel vrij en zo gebeurde het dat ik – onverwachts -  als raadslid werd geïnstalleerd. Ik wist niet wat me te wachten stond en dacht: ‘Waar begin ik aan?!’ Maar WAT IS HET LEUK!

De werkbezoeken aan organisaties en bedrijven zijn echte eye-openers. Wist u dat in Houten op een schitterende locatie politiepaarden getraind worden voor demonstraties en evenementen?  En wist u dat er in Houten ongelooflijk veel vrijwilligers actief zijn? Buurtgezinnen, het Chill Auto Café, de Uitdaging, Handje Helpen, Ervaringscoaches Houten, Stichting Leergeld, De Krachtfabriek, Moedige Moeders Houten: ik hoorde en zag hoe zij zich hart en ziel inzetten. Het heeft me verrast en het motiveert me in mijn werk als raadslid. 

Ook het raadswerk zelf is boeiend. Bezig zijn met de inhoud zoals ‘Waar gaan we de komende jaren bouwen en voor wie? Hoe kunnen we armoede terugdringen? Hoe verduurzamen we woningen?‘ 

Ik heb het initiatief genomen een klankbordgroep LHBTI op te zetten. Dat is gelukt. Ook heb ik, samen met het CDA, aandacht gevraagd voor de voorlichtingsbezoeken aan mensen die 75 jaar worden. Van Houten&Co is hiermee, om financiële redenen, gestopt. Het moet toch mogelijk zijn om deze activiteit snel weer op te starten!

Is uw interesse gewekt? Wilt u uitvinden of de politiek iets voor u is? Dat kan:

  • Als commissielid kunt u een politieke partij ondersteunen. Zo kunt u in de praktijk voelen of de stap naar raadslid iets voor u is. 
  • In het najaar organiseert de gemeente een cursus voor mensen die belangstelling hebben voor de politiek.
  • Kiest u voor onze partij kom dan eens langs bij onze fractie. We vergaderen bijna iedere maandagavond in het gemeentehuis.

Ik zeg DOEN!

Gerry Engels, Raadslid GroenLinks Houten