Klimaatfilm over schone energie

Op 4 juni zijn de Europese Verkiezingen. Het lijkt ver weg, maar voor je weet is het zover. De voorbereidingen zijn in volle gang en... we willen laten zien dat GroenLinks ergens voor stáát. Daarom gaat vandaag een speciale klimaatcampagne van start.

Première: klimaatfilm over schone energie

Het klimaat verandert, olie, gas en kolen raken op en maken ons afhankelijk van andere, soms onbetrouwbare, landen.
Het is tijd om af te kicken van onze verslaving aan fossiele brandstoffen. GroenLinks komt daarom in actie. In de aanloop naar de Europese campagne zetten we druk op de ketel met een landelijke campagne voor schone energie. In Nederland wordt slechts voor 2,5% aan schone energie geproduceerd. Ons land is daarmee hekkensluiter in Europa, maar blijkbaar vindt het kabinet dat niet erg...
In de campagne voor schone energie laten we zien dat schone energie geen luchtkasteel is. Als we willen, kunnen we voor 100% draaien op nieuwe energie.

Vanavond is de start van de campagne: GroenLinks Europa laat in een korte film zien hoe het klimaatprobleem aangepakt kan worden. Heel Nederland kan meekijken in de zendtijd voor politieke partijen: maandag 19 januari om 21.48 uur op Nederland 2 en op dinsdag 20 januari om 17.20 uur op Nederland 1. De film wordt de komende weken regelmatig herhaald.

Als lid van GroenLinks kun je de film nú al bekijken op http://energie.groenlinks.nl/klimaatfilm
Help mee om de campagne tot een succes te maken en stuur de link naar de film door naar vrienden en collega's. Geef Europa nieuwe energie!