Record aantal meldingen op meldpunt vuurwerkoverlast

Het GroenLinks meldpunt voor vuurwerkoverlast heeft rond de jaarwisseling 142 meldingen binnengekregen. Dat is bijna het dubbele ten opzichte van de jaarwisseling 2017/2018.  Het algemene beeld komt overeen met het het landelijk beeld: de overlast lijkt dit jaar toegenomen.

De meeste meldingen kwamen uit Houten-Noord, beduidend meer dan in 2017. Opvallend is dat er ook veel meer meldingen dan voorgaande jaren binnenkwamen uit Houten-Zuid. Er waren bovendien veel meldingen over bange huisdieren en over het niet opruimen van afval. 

Steeds meer deskundigen geven aan dat de huidige manier van vuurwerk afsteken niet langer houdbaar is. Al jaren zeggen artsen, de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Genootschap van Burgemeesters de voorkeur te geven aan een verbod op particulier vuurwerk. GroenLinks blijft daarom pleiten voor een centrale vuurwerkshow per gemeente; ook in Houten.  Dat is beter voor mens, dier en milieu, en goed voor de portemonnee want het voorkomt schade.

Bekijk het volledige onderzoeksrapport hier. GroenLinks Houten zal het rapport overhandigen aan de burgemeester. We zullen  blijven pleiten voor een centrale vuurwerkshow in Houten. Net zolang tot het lukt!