Ruim baan voor de fiets!

Op verschillende plekken in Houten verschenen vandaag nieuwe borden die de fietser voorrang geven. Met de borden vraagt GroenLinks extra aandacht om het gebruik van de fiets nog aantrekkelijker te maken. GroenLinks in de provincie Utrecht wil langs alle provinciale wegen vrijliggende fietsverbindingen en speciale snelfietsroutes tussen: Bodegraven-Woerden-Utrecht-Amersfoort; Vianen-Utrecht-Hilversum; Abcoude-Breukelen-Utrecht-Houten-Culemborg. Dit is een van de speerpunten uit het 5-puntenplan Ruim baan voor de fiets dat GroenLinks-partijleider Bram van Ojik zaterdag in Utrecht overhandigd kreeg van de provinciale lijsttrekker Mariëtte Pennarts.

“Met een goed fietsnetwerk is de fiets een serieus alternatief voor de auto”

Fiets is serieus alternatief voor de auto

Het aanleggen van een Utrechts netwerk van regionale snelfietsroutes is een van de vijf speerpunten voor de fiets voor GroenLinks in Utrecht. Dit plan moet leiden tot een perfect werkend provinciaal fietsnetwerk. Bovendien moet er een betere verbinding komen tussen fiets en OV.

‘Veel autoverkeer is lokaal en regionaal. Met een goed fietsnetwerk is de fiets een serieus alternatief voor de auto: schoon, gezond en ruimtebesparend. GroenLinks wil dat de provincie Utrecht hier de komende jaren fors in investeert’ zegt Mariette Pennarts, gedeputeerde in de provincie Utrecht en lijsttrekker voor GroenLinks voor de provinciale Statenverkiezingen.

Fiets vóór auto

Tijm Corporaal wil dat de fiets voorrang krijgt bij de ruimtelijke inrichting in Houten. Dit betekent brede fietspaden, goede stallingsmogelijkheden en goed afgestelde stoplichten. ‘Wij zijn trots op de fietsstructuur in Houten. Wij zijn supporter van Fietsnet Houten,' liet Corporaal vanmiddag op Twitter weten. Hij voegde eraan toe: ‘De fiets krijgt wat GroenLinks betreft altijd voorrang boven de auto. Als het aan ons ligt, wordt Houten opnieuw fietsstad van Nederland.'

Bram van Ojik start campagne ‘Ruim baan voor de fiets’

Zaterdag 7 maart verwelkomde Pennarts GroenLinks-partijleider Bram van Ojik in Utrecht. Van Ojik gaf het startsein van de campagne Ruim baan voor de fiets! Door de hele provincie Utrecht zijn op plaatsen waar fiets en auto samenkomen bordjes geplaatst met de slogans: “Voorrang voor de fiets” en “De fiets op 1”. “We willen aandacht vragen voor hoe we de fiets aantrekkelijker kunnen maken” aldus Tijm Corporaal.

GroenLinks beste fietspartij

GroenLinks is door de fietsersbond uitgeroepen tot de beste fietspartij van Nederland. De stad Utrecht wordt door internationale media de fietshoofdstad van de wereld genoemd. Pennarts: “Dat is voor GroenLinks geen reden om achterover te leunen, er is nog meer mogelijk. De provincie en gemeenten moeten de handen ineenslaan om een nog beter fietsnetwerk realiseren. GroenLinks roept andere partijen in de provincie op om zich achter ons 5-puntenplan te scharen. Als de fiets lokale en regionale autoritten vervangt, is met minder geld een beter bereikbaar èn schoner Nederland mogelijk!”