Tijm Corporaal
Tijm Corporaal

Tijm Corporaal nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Houten

Met ingang van 8 mei jl. heeft de fractie van GroenLinks Houten een nieuwe voorzitter. Na vier jaar fractievoorzitterschap kiest de huidige voorzitter Andor van Dijk er voor minder tijd aan de politiek te besteden ten gunste van zijn huidige baan als hogeschooldocent en cursusleider aan de HAS in Den Bosch. Raadslid Tijm Corporaal zit vanaf 8 mei de fractie van GroenLinks voor. Andor blijft zitting nemen in de Houtense gemeenteraad als raadslid.

Van vervanger tot voorzitter

In de loop van 2008 begon Andor van Dijk als interim-fractievoorzitter van GroenLinks. Hij verving toenmalig fractievoorzitter Ad van Heuven tijdens een periode van afwezigheid. Deze vervanging werd permanent en Andor vervulde vanaf september 2009 officieel het fractievoorzitterschap voor GroenLinks in de Houtense gemeenteraad. De geschiedenis lijkt zich te herhalen. De kersverse fractievoorzitter Tijm Corporaal heeft Andor in het voorjaar 2011 vervangen als raadslid toen deze een aantal maanden afwezig was en neemt nu zijn rol als fractievoorzitter over.

Dossiers van Tijm Corporaal

In de afgelopen maanden heeft Tijm bijna alle grote dossiers voor zijn rekening genomen zoals de Oosterlaakplas, de deregulering en de bezuinigingsoperatie. In al deze dossiers heeft GroenLinks een alternatief, groen, sociaal en inhoudelijk sterk geluid laten horen in de Houtense gemeenteraad. Met Tijm heeft de fractie van GroenLinks Houten een initiatiefrijke, levendige en inhoudelijke scherpe voorzitter gekregen die in de debatten vast nog vaak van zich zal laten horen. Andor blijft als raadslid het GroenLinkse geluid laten horen, en zijn grote sociale netwerk aanwenden voor allerlei groene en duurzame initiatieven in Houten.

Kennismaking en contact

Voor wie kennis wil maken met Tijm en de fractie: op maandagavonden vergadert GroenLinks Houten in het gemeentehuis van Houten. Bezoek aan de fractie is altijd mogelijk, bel dan eerst met Tijm op tel. 06 - 2001 0607. Of stuur een mailtje aan hem via tijm.corporaal@kpnmail.nl.