Vragen inrichting Het Rond

GroenLinks raadslid Aleid Groothoff stelt vragen aan het college over de herinrichting van het Rond.

 1. Wanneer worden de fietsenrekken teruggeplaatst bij Het Wed, De Hema, De Groene Winkel, naast de Vershof e.d. die door de herbestrating van het Winkelcentrum Het Rond (noord kant) tijdelijk waren verwijderd?
   
 2. Kunt u ons garanderen dat het rekken zijn met fietsparkeur?
   
 3. Wanneer komen er fietsrekken in de Stellingmolen? Met name bij winkels als het Kruidvat en Lidl (niet-fun shopping) missen wij fietsparkeerplaatsen.
   
 4. Bent u het met ons eens dat ze snel teruggeplaatst moeten worden omdat het niet bepaald bevorderlijk is voor het met de fiets boodschappen doen als mensen hun fiets niet nabij de winkel kunnen parkeren?
   
 5. Kunt u al zeggen wanneer de aanplakzuil (die ook moest verdwijnen bij de herinrichting) terugkeert of hoe en wanneer een alternatief hiervoor wordt gerealiseerd?
   
 6. In het Houtens Nieuws stond onlangs een oproep om klachten over het vernieuwde Rond te melden bij de SGH (Stichting Gehandicapten Houten). Kunt u ons garanderen dat alle klachten zeer serieus genomen worden en zoveel mogelijk problemen verholpen zullen worden, m.n. voor mensen met een beperking zoals rollator- en rolstoelgebruikers, blinden/slechtzienden?
   
 7. Op Het Rond is momenteel nog totaal geen groen. Kunt u ons garanderen dat volgend voorjaar het Rond een groenere uitstraling heeft dan nu? Indien ja, kunt u beschrijven wat de precieze plannen zijn voor dit gebied?