“ Ik voel rood en ik denk groen: naar elkaar omzien en onze planeet leefbaar houden. ”

Hilde de Groot is wethouder duurzaamheid, buitengebied, volkshuisvesting, milieu en dierenwelzijn.

Hilde de Groot uit ’t Goy. We zijn bewust buiten gaan wonen. Ik geniet van het buitenleven: de moestuin, fruitbomen, bijen houden, tuinieren en eieren rapen. 

Rechtvaardigheid en gelijkheid zijn voor mij leidende principes. We moeten het samen redden op deze wereld, en daarbij hoort voor mij dat je omkijkt naar mensen die het minder goed hebben. GroenLinks gaat niet uit van de sterkste schakel, maar van de kracht van het geheel.

Daarnaast voel ik een grote urgentie om het klimaatprobleem ook in Houten aan te pakken. Wij zijn de generatie die nog echt kan ingrijpen. We zullen nu stappen moeten zetten willen we het nog leefbaar houden voor onze kinderen.

Na de jaren in de Raad ben ik sinds juni 2018 wethouder voor GroenLinks. Voor GroenLinks is het natuurlijk fantastisch om weer in het college te zitten. Met de levering van 5 raadsleden én een wethouder kunnen we werk maken van onze groene en rode idealen. 

Wilt u meer weten, een vraag stellen of uw mening geven over een specifiek onderwerp: heel graag! U kunt mij bereiken via hdegroot@groenlinks.nl , maar ook facebook en Twitter: @hildedegroot1

 

  • Duurzaamheid
  • Buitengebied
  • Volkshuisvesting
  • Milieu
  • Dierenwelzijn