“ Ik voel rood en ik denk groen: naar elkaar omzien en onze planeet leefbaar houden. ”

Waarom stem jij GroenLinks?

Ik kom uit een sociaal nest. Thuis ben ik opgegroeid met de gedachte dat het belangrijk is je voor een ander in te zetten. Mensen met pech, zieke mensen, armere dorpsgenoten, asielzoekers. Mijn ouders deden het allemaal. En ook leerde ik goed zorgen voor dieren. Aanvankelijk stemde ik net als mijn ouders PvdA. Toen ik begin twintig was, miste ik daar de aandacht voor groen. GroenLinks is voor mij de enige partij die groen en links combineert.

Sinds wanneer ben je politiek actief en hoe is dat begonnen?

Ik heb stage gelopen bij de PvdA in Amsterdam. Mijn vader zat thuis in het PvdA afdelingsbestuur. De interesse was er al vroeg. En in mijn werk in de ontwikkelingssamenwerking, zat ik ook dichtbij Den Haag en Brussel. Rond 2005 ben ik lid geworden van GroenLinks. Nadat ik naar Houten was verhuisd, was ik op zoek naar een zinvolle hobby. Dat werd het bestuur van GroenLinks. Vandaaruit stond ik in 2014 al snel op de kandidatenlijst. Een uit de hand gelopen hobby!

Wat drijft jou als wethouder?

Ik zet me als wethouder in voor groen én rood. Groen omdat ik onze leefomgeving wil beschermen. Dichtbij huis maar ook de Aarde als geheel. Wij mensen zijn tot prachtige dingen in staat, maar laten nu een spoor van vernieling achter. Dat moet stoppen. Rood omdat er nog teveel mensen in armoede leven, rijkdom te scheef verdeeld is en we iedereen een passend huis moeten bieden.

Ik word gedreven door mijn normen en waarden: je komt op voor degene die dat niet kunnen, alles wat leeft verdient een stem. Maar ook een zekere onrust drijft me, het tempo van klimaatverandering is beangstigend.

Welke concrete verbetering wil je realiseren in de komende raadsperiode in de gemeente Houten?

1) De woonvisie is net vastgesteld, dat wil ik graag vastpakken en uitvoeren: meer sturing op de woningmarkt, meer goedkopere woningen inclusief sociale huur. Ook in het buitengebied.

2) Hetzelfde geldt voor biodiversiteit. De visie is goed, nu uitvoeren en de handen ineens slaan met inwoners.

3) Op het gebied van duurzaamheid wil ik graag een goede isolatie aanpak opzetten in Houten Noord, en samen met inwoners bedenken welke wijk in Zuid het eerst aardgasvrij zou kunnen worden.

….En ik kan deze lijst makkelijk aanvullen, ik heb veel ambities!

Wat vind jij mooi aan Houten?

Wij wilden graag buiten wonen maar toch dichtbij de grote stad zitten. Dan is Houten perfect. Ik geniet van het schitterende landschap langs de Lek en in het Kromme Rijn gebied. Ook vind ik Houten mooi omdat er zoveel vrijwilligers zijn.

Wat doe je het liefst als je een halve dag vrij bent?

Het wethouderschap is druk dus ik ga het liefst met mijn zoontje leuke dingen doen!