GroenLinks voert actie: 'Stop de Stopwatch'

GroenLinks voert op zaterdag 8 maart tijdens de verkiezingsmarkt op Het Rond onder de noemer ‘Stop de Stopwatch’ actie tegen de bezuinigingen van 2 miljard euro op de zorg. Met deze actie zet GroenLinks de landelijke petitie ‘Geen bezuinigingen, maar goede zorg aan huis’ kracht bij. Komt u even op bezoek? U bent van harte welkom om aan de rand van ons bed te komen zitten en mee te doen aan de wedstrijd ‘steunkousen aantrekken’.

Het kabinet wil meer dan twee miljard euro bezuinigen op onder meer thuiszorg, dagbesteding en begeleiding. GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman: ‘De bezuinigingen die eraan komen zijn enorm en hebben afschuwelijke gevolgen. Mensen die nu nog zelfstandig thuis kunnen wonen dankzij de thuiszorg, dreigen hun zorg te verliezen. Zij worden de dupe van een kabinet dat liever kijkt naar de cijfers op de begroting dan naar de gezondheid van mensen.’

Vrijwilligers zullen tijdens de verkiezingsmarkt mensen vragen om de petitie ‘Geen bezuinigingen, maar goede zorg aan huis’ te tekenen. Voorbijgangers kunnen op Het Rond meedoen met een wedstrijd ‘steunkousen aantrekken’. De uitdaging is om dat binnen 90 seconden te doen. Voor benen wordt gezorgd!

Wat: campagne ‘Stop de Stopwatch’
Waar: Het Rond, Houten nabij de verkiezingsmarkt
Wanneer: zaterdag 8 maart tussen 11 en 16 uur

GroenLinksers vragen de komende weken ook in vijftig andere steden aan mensen om de petitie tegen de bezuinigingen te tekenen. Voortman wil de handtekeningen voorafgaande aan de behandeling van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in de Tweede Kamer aanbieden aan het kabinet. Ondertekenen kan ook online.