Andor van Dijk
Andor van Dijk

Andor van Dijk neemt afscheid

Na twaalf jaar lokale politiek nam raadslid Andor van Dijk dinsdagavond afscheid van de gemeenteraad van Houten. Een terugblik.

Na bijna twaalf jaar lokale politiek heb ik dinsdagavond met een goed gevoel afscheid genomen van gemeenteraad.

Een goed gevoel, omdat we als GroenLinks de afgelopen 12 jaar veel hebben bereikt met het groener en socialer maken van de gemeente Houten.

Ook heb ik een goed gevoel, omdat ik geweldige opvolgers heb in de raad. Tijm Corporaal (huidige fractievoorzitter) heeft mij in 2010 kort vervangen wegens ziekte en na het vertrek van Mariëlle Veldhuis in 2012 uit de raad, mijn fractie goed aangevuld. Kort daarop heeft hij ook het fractievoorzitterschap met echte GroenLinks-energie van mij overgenomen. Door het stokje al twee jaar voor de verkiezingen van mij over te nemen, heeft hij zich goed kunnen inwerken en vestigen in de Houtense politiek. Hierdoor heeft hij nu de lijst van GroenLinks Houten goed kunnen aanvoeren. Daarnaast heeft onze kandidatencommissie een aanstormend talent gevonden in 't Goy. Hilde de Groot wordt vandaag beëdigd als nieuw raadslid. Ook haar zal ik de komende tijd nog wat inwerken, maar dat zal gezien haar talent niet veel tijd gaan kosten. Na twaalf jaar lokale politiek bouw je wat politiek geheugen op. De nieuwe fractie met naast Tijm en Hilde ook nog de commissieleden David Jimmink, Willy van der Luit, zal ik daar waar nodig nog wel gaan voorzien van (on)gevraagd advies.

Naast goede opvolgers heb ik er uiteraard een goed gevoel bij dat de kiezers ons weer weten te vinden. Na de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 hebben veel kiezers ons met hun stem weer het vertrouwen gegeven. Dank hiervoor! GroenLinks zit weer in de lift en we hebben zin in de toekomst!

Dankzij de fijne politieke mores in Houten, heb ik de afgelopen 12 jaar met veel plezier en energie samengewerkt met diverse ambtenaren, colleges van B&W, raads- en commissieleden, (bestuurs)leden van GroenLinks, fractiegenoten en heel veel inwoners en instellingen in Houten, Schalkwijk, Tull en 't Waal en 't Goy. Dank hiervoor!

Een hartelijke GroenLinks-groet,

Andor van Dijk

Politieke carrière Andor van Dijk

2002: fractiemedewerker
2004-2006: commissielid
2006-2014: raadslid
2008-2012: fractievoorzitter
2010: lijsttrekker
2010-2014: lid namens Houten in Algemeen Bestuur van het Bestuur Regio Utrecht (BRU)