Op 22 februari deed het GroenLinks-team de Oorden en het Oude Dorp aan

GroenLinks bezoekt de Oorden

In de weken voor de gemeenteraadsverkiezingen trekt GroenLinks elk weekeinde aan de bel in een Houtense wijk. Zaterdag viel de buurt aan de Oorden. Een gezellige buurt, oordelen de bewoners, met goede sociale contacten en sfeer. Wensen zijn er ook: onderhoud van de bestrating, meer speelplekken en drempels. Wilt u dat GroenLinks ook in uw wijk aan de bel trekt? Neem dan contact met ons op.

De Oorden is een gezellige buurt, zo oordelen de inwoners. De goede sociale contacten en de sfeer in de buurt worden vaak genoemd als pluspunt. Ook is men blij met de rust, het groen, de opzet van de wijk en de kindvriendelijkheid. Het zal u niet verbazen dat de Oorden dan ook hoog scoort op tevredenheid. Als verbeterpunt wordt regelmatig de bestrating genoemd, daar mag wel eens wat onderhoud aan gepleegd worden. Daarnaast is er behoefte aan meer speelplekken en drempels.

We bespreken in de buurt graag belangrijke GroenLinks onderwerpen als duurzame energie, goede zorg, woningisolatie en samen de buurt leefbaar en schoon houden. Gelukkig zijn de bewoners van De Oorden het eens met de aandacht hiervoor. De overgrote meerderheid zegt goede zorg het belangrijkste thema te vinden. Dit is een punt waar GroenLinks zich altijd hard voor maakt, en met de komst van veel zorgtaken naar de gemeente is dit een speerpunt bij de komende verkiezingen.

In de Oorden is men goed bekend met de jaarlijkse schoonmaakactie in Houten, die dit jaar op 29 maart valt. Veel mensen in de Oorden willen graag meedoen! U kunt zich voor deze wijk opgeven bij buurtambassadeur Tijm Corpraal: tcorporaal@groenlinks.nl.