Hilde de Groot (nummer 2 op onze kandidatenlijst) trekt aan de bel in haar woonplaats 't Goy
Hilde de Groot (nummer 2 op onze kandidatenlijst) trekt aan de bel in haar woonplaats 't Goy

GroenLinks bezoekt Het Laetste Stuyver Dorp!

In de weken voor de gemeenteraadsverkiezingen trekt GroenLinks elk weekeinde aan de bel in een Houtense wijk. Dit weekend bezocht het GroenLinks team het hart van het Houtense carnaval. Op zaterdag waren we in Het Laetste Stuyver Dorp ('t Goy) en zondag vierden we carnaval mee in Schalkwijk. Fantastisch hoe deze actieve verenigingen de kleine kernen op hun kop kunnen zetten!

Het was dan ook gezellig in 't Goy, waar we burgers interviewden over hun dorp. Niemand gaf aan ontevreden te zijn, een prachtig resultaat! De inwoners gaven aan dat 't Goy een fijn dorp, is waar veel mensen elkaar kennen en een vriendelijke saamhorigheid bestaat. Men waardeert de rust, de ruimte en de veiligheid. Het nieuwe vrijliggende fietspad is ook een aanwinst. Graag zouden de bewoners dit fietspad doorgetrokken zien naar de Goyerbrug. Daar is GroenLinks het helemaal mee eens! Ook zou er waardering zijn voor een buurtwinkel. Veel mensen noemen de drukte van de Beusichemseweg, die wordt gebruikt als sluiproute en waarlangs vele vrachtauto's per dag door het dorp rijden. De gemeente zou daarnaast meer kunnen doen aan snelheidshandhaving.

In 't Goy is woningbouw een belangrijk onderwerp. Men weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar een paar huizen erbij voor met name jongeren, ziet men wel zitten. GroenLinks vindt het belangrijk dat de bewoners hier inspraak op kunnen hebben. Woningisolatie en schone energie-opwekking vinden de Goyenaren over het algemeen ook belangrijk, net als het schoonhouden van het dorp. In 't Goy houden de bewoners vaak al op eigen houtje het dorp schoon door zwerfafval op te ruimen. Fantastisch! Niet iedereen weet dat er een landelijke schoonmaakactie bestaat waar ook Houten aan meedoet. We gaan voor het eerst proberen ook 't Goy met deze dag mee te laten doen op 29 maart.

Wilt u dat GroenLinks ook in uw wijk aan de bel trekt? Neem dan contact met ons op.